Bakan Kurum müjdeyi verdi: Kira sorununa neşter vuruluyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde yürütülen sosyal konut projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep Güneyşehir'de düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kurum, Türkiye genelinde 312 bin sosyal konutun hızla inşa edildiğini belirtti. Bakan Kurum, bu projelerin konut ve kira fiyatlarını düşürmeye yönelik önemli adımlar olduğunu vurguladı.
Bakan Kurum, artan kira fiyatlarına karşı hükümetin attığı adımları anlatarak, "Vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan bu soruna çözüm getiriyoruz. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzle arsa maliyetlerini düşürmek için çalışmalar yürütüyoruz. Konut fiyatlarını aşağı çekmek için değişim niteliğinde adımlar atıyoruz" dedi.
Bugüne kadar 1 milyon 481 bin sosyal konutun tamamlanarak 5 milyon dar gelirli vatandaşa yeni yuva sunulduğunu hatırlatan Kurum, sosyal konut projelerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Emlak Konut’un yeni kampanyasıyla orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının sağlandığını, dar gelirli aileler için de uygun konut imkânlarının sunulduğunu ifade etti.
'251 BİN KONUT YOLDA'
Bakan Kurum, deprem bölgelerinde yürütülen projelere de değinerek, afet sonrası hızla harekete geçtiklerini ve 251 bin konut, köy evi ve iş yerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. "Depremin ilk gününden bu yana gece gündüz çalışıyoruz. Yüz binlerce yeni yuva kurduk, hiçbir engel bizi durduramaz!"
MUHALEFETE SERT TEPKİ: 'ŞANTİYEYE HİÇ GİTMİŞLİKLERİ VAR MI?'
Bakan Kurum, konuşmasının sonunda muhalefeti eleştirerek, "Deprem bölgesinde bir tek hizmetleri bile yok ama eleştiri yapmayı biliyorlar" dedi ve şu ifadeleri kullandı: "Bu kişilerin ayakkabılarında hiç şantiye çamuru gördünüz mü? Deprem bölgesinde tek bir eserlerini, hizmetlerini gördünüz mü? Bunlar kendilerini en sosyal demokrat, en emekçi olarak tanıtıyorlar ama alın terine zerre kadar saygıları yok!"
Bakan Kurum’un açıklamaları, konut fiyatlarının düşmesi ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi adına önemli adımların atıldığını gözler önüne serdi.