Bu mahallelerde konut fiyatları cep yakıyor! Rakamları duyanlar şaşkın

Son dönemlerde konutlarda artan fiyatlar nedeniyle ortalama bir metrekareye sahip olan evlerin fiyatları bile uçuşa geçti. Bu fiyatların daha sık görüldüğü bazı noktalarda ise rakamları duyanlar şaşkına uğruyor adeta.

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar nedeniyle konut fiyatları artık cep yakar oldu. Duyunca bile korkutan rakamlar artık yaygınlaştı ve birçok yerde konut fiyatları uçtu. Öte yandan bu uçuk fiyatların en sık görüldüğü yerlerde var elbette. Yapılan araştırmalarda Türkiye'nin en pahalı olan 10 mahallesi açıkladı. Ve bu mahallelere bakıldığında hepsi İstanbul'da yer alıyor.

Türkiye'nin en pahalı mahalleleri listesinde ise ilk 10 sıranın tamamı İstanbul'un oldu. İstanbul'da Boğaz semtleri yalı değerlerinin de eklenmesiyle diğerlerine açık ara fark attı.

Kentte konutların ortalama metrekare satış fiyatı 9 bin 43 liradan 24 bin 107 liraya kadar çıktı. İstanbul'un konutta en pahalı ilçesi Sarıyer'in Baltalimanı, Yeniköy ve Rumelihisarı semtleri oldu. Listenin geri kalanı ise şu şekilde:

-Üsküdar-Kandilli 

-Beşiktaş-Levazım

-Şişli-Harbiye

-Beşiktaş-Bebek

-Beşiktaş-Ulus

-Beşiktaş-Vişnezade