Dev kamu bankası konut kredisi faiz oranlarını geri çekti!

Konut kredisi faiz oranlarının yüksekliği nedeniyle azalan kredi taleplerini canlandırmak isteyen Türkiye'nin dev kamu bankası Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini 120 ay için 2.79 oranına çekti.

Uzun süredir yüksek seyreden konut kredisi faiz oranları ilk kez düşürülmeye başlandı. Azalan talebi canlandırmak isteyen dev kamu bankası konut kredisi kullandıracağı müşterileri için 2.79 faiz oranı uygulamaya başladı.

Türkiye'nin en büyük kamu bankası Ziraat Bankası, daralan kredi kullanımında yeni bir adım atarak konut kredi faizlerini geri çektiğini açıkladı. Bankalar halen yüksek kredi faizleri ve reddettikleri, çok sayıda istekte bulundukları konut kredileri ile tartışılmaya devam ediyor. Bugün gelen Ziraat Bankası konut kredisi haberi ise kredilerde bankaların hareketlenmeye başlayacağı görüntüsü verdi. Dev kamu bankası uzun aradan sonra konut kredisi faiz oranlarını indirmiş oldu.

60 AY 2.89, 120 AY 2.79 ORANLARLA!

Ziraat Bankası konut kredisinde küçük de olsa bir hamlede bulunarak 3.09 dan 2.79 lara çekti. 60 ayda 2.89, 120 ayda 2.79 faiz oranı sunan bankada 120 ay vade için bankaya 3 Milyar 475 Milyon 920 bin TL geri ödeme yapılacak. Aylık taksit ödeme tutarı ise 28 Bin 966 TL olacak.

YETERLİ DEĞİL!

Uzman isimler, konut kredisi faizlerinde yaşanan bu sürpriz indirim sonrası piyasaların az da olsa kıpırdama olasılığı bulunduğunu ancak indirimin yetersiz olduğu görüşünde. Zira konut piyasasında fiyatlar inanılmaz artmış durumda. Yapılan indirim ise oldukça cılız kalmış durumda. 1 Milyar için 120 ayda 2.5 milyar lira faiz ödemesi olmuş oluyor.  Bu faiz geri ödemesi ise son derece büyük bir rakam olarak vatandaşın karşısına çıkmış oluyor. Ayrıca ev sahibi olmak isteyenler illa Büyükşehirlerden pahalı evler almak zorunda değil. Farklı ilçe veya illerden parası kadar ev almayı deneyebilirler.