Diyarbakır konut ilanlarına dikkat: Daire ilanlarına ceza

Ticaret Bakanlığı, yanıltıcı konut ilanlarını mercek altına aldı. Diyarbakır'da sahte fiyatlarla verilen ilanlara karşı tüketiciler uyarıldı.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, yanıltıcı konut ilanlarını incelemeye aldı. Diyarbakır'da emlakçılar ve internet platformları üzerinden binlerce konut satışa sunuluyor. Ancak pandemi sonrası konut fiyatlarının sürekli artış göstermesiyle, bazı ilanlarda gerçek fiyatlar yerine yanıltıcı rakamlar kullanılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

690 Liraya Konut İlanı Şaşkınlık Yarattı

Reklam Kurulu, ilanları titizlikle inceleyerek yanıltıcı olanlara ceza kesiyor. Geçtiğimiz aylarda 690 liralık bir konut ilanına ceza veren kurul, bu kez de 1 lira ve 20 bin lira gibi rakamlarla satılık ev ilanlarına rastladı. "Pes" dedirten bu ilanlar sonrasında harekete geçen kurul, sorumlu firmalara reklam durdurma cezası verdi. Bu tür ilanlar, tüketicilere ayıplı ürün satışı veya kapora dolandırıcılığı gibi sorunlara yol açabiliyor. Uzmanlar, tüketicileri bu tür ilanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Diyarbakır Emlakçılar Odası da hem aşırı yüksek hem de çok düşük fiyatlı konut ilanlarına karşı vatandaşları uyararak, herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda Ticaret İl Müdürlüğü'ne bilgi verilmesini tavsiye etti.