Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi paketine göre, elden kira ödemeleri artık yasaklanıyor ve bu duruma uymayanlara ceza kesilecek. Bu ceza hem ev sahiplerini hem de kiracıları kapsıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi paketi kiracıları da etkiliyor. Artık elden kira ödeyenlere ceza kesilecek.

CEZA NE KADAR OLACAK?
Elden ödenen kira bedelinin yüzde 10'u oranında hem ev sahibine hem de kiracıya ceza kesilecek. Bu bedel, asgari 7.500 TL, azami 20 milyon TL arasında değişebilecek.

PEKİ KİRACILAR NE YAPABİLİR?
Halk TV'de yer alan habere göre, cezadan kurtulmak için kiracıların üç seçeneği var:

1. Maliye'ye Bildirim: Kiracılar, kira bedelini elden ödediklerini Maliye'ye bildirerek cezadan kurtulabilirler. Bu bildirim için gerekli belgeler ve süreç hakkında detaylı bilgiyi Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden veya yetkili kurumlardan öğrenebilirsiniz.

2. PTT Üzerinden Ödeme: Kira bedeli PTT aracılığıyla "adreste ödemeli" olarak gönderilebilir. Bu sayede ödeme resmi bir kurum üzerinden yapılmış ve belgelenmiş olur.

3. Mahkemeye Başvuru: Ev sahibi banka hesabı paylaşmıyorsa, kiracılar Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kiranın yatırılacağı hesap numarasının belirlenmesini isteyebilirler. Mahkeme kararıyla kiracılar yasal bir şekilde ödemelerini yapabilirler.