Emlak sektöründe yaprak kımıldamıyor

Emlakçı esnaflarından Adil Deveci, sektördeki durgunluğu banka faizlerinin yüksek olmasına bağladı: 'Parası olan gayrimenkul almayı artık tercih etmiyor. Adam 1 milyon yatırıyor 45-50 bin lira faiz alıyor aylık' dedi.

Şanlıurfa'da emlak sektörü son yılların en durgun dönemini yaşıyor.  Emlakçılara göre, artık ev almak yatırım aracı olmaktan çıktı. 
Devseç Emlak'tan Adil Deveci, sektörün sıkıntıda olduğunu belirtti. Deveci, “Bayramdan sonra işler neredeyse durdu, adeta sinek avlıyoruz. Faizlerin yüksek olması yüzünen iş yapamaz hale geldik. İnsanlar gayrimenkul yerine parasını faize yatırıyor' dedi. 
EV ALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN
Fiyatların gerilemeye başladığını, ev almak isteyenler için şartların çok uygun olduğunu vurgulayan Deveci,  sözlerini şöyle sürdürdü: 
''Gayrimenkule yatırım yapmayı düşünenler şimdilik beklemeyi tercih ediyor. İkinci el konutu olanlar da satamıyor, acelesi olanlar müşteri bulabilmek adına fiyatı düşürmek durumunda kalıyor.  Ben ev alma düşüncesi olanlara bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bankaların konut kredi faizlerini düşürme ihtimali var. Böyle bir durumda fiyatlar uçar. Ev almak için şu an çok uygun bir zaman. 
MÜTEAHHİTLER DE SIKINTIDA 
Karaköprü'deki sıfır konutlara kimsenin gücü yetmiyor.  Ev almayı düşünenler ikinci el 2 milyon lira civarında olan evlere bakıyorlar. 
Bu arada müteahhitler de sıkıntıda onlar da satış yapamıyor. Her şey pahalandı ve yükseldi. Bunun demiri, çimentosu var, her şeyin fiyatı yükseldi. Bir an önce hükümetin faizi gevşetmesi gerekir.''