Ev sahipleri kiracı seçiyor: O meslek grubuna ev yok

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve temmuz ayında yüzde 25 kira zammının kaldırılmasıyla birlikte kira fiyatları aldı başını gitti. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilimler ve anlaşmazlıklarda aynı kira fiyatları gibi artış gösterdi. Ev sahipleri artık o meslek grubuna evlerini kiralamayınca anlaşmazlıklara yeni bir boyut daha eklendi.

Emlak uzmanları, son dönemde ev sahiplerinin avukatlara kiralama yapmaktan çekindiğini belirtiyor. Uzmanlara göre, avukatların hukuki haklarını ve atılacak adımları iyi bilmeleri, bu durumun ortaya çıkmasının başlıca sebebi.

EN ÇOK ÖĞRENCİLER TERCİH EDİLİYOR

Ev sahiplerinin en çok talep ettiği kiracı kesimini açıklayan Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, ''Ev sahiplerinin en çok kiraya vermek istediği grup, öğrenciler. 2-3 sene kalıp evi boşaltacak olan kiracılar, daha kazançlı grup olarak görülüyor. Öğrenciler genellikle toplu şekilde kaldıkları için, konut sahipleri kira bedellerini daha yüksek talep etme fırsatı yakalıyor'' dedi.