Evi olmayana düşük faizli konut kredisi musluğu açıldı!

Ev almak isteyen fakat bankanın faiz oranlarını yüksek bulanlara müjde faizsiz konut alımında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Konut fiyatlarındaki artışın vatandaşların ev alabilmesi için kredi desteği ihtiyacını doğurması üzerine devlet yeni bir kampanya başlattığını açıkladı.

HÜKÜMET DÜĞMEYE BASIYOR! DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ EV SAHİBİ YAPACAK

Pandemi döneminin ardından emlak fiyatlarında artış devam etti. Yatırım yapmak ve artan emlak fiyatları nedeniyle kira sıkıntısından kaçmak isteyenler kredi için bankalara yönelirken, artan enflasyon nedeniyle faiz artırımı kararı da konut kredilerini etkiliyor. Konut kredilerindeki artış nedeniyle hükümetin ev almakta zorlanan vatandaşlara düşük faizli kredi vermek için düğmeye bastığı biliniyor.

Konut fiyatları artmaya devam ederken, özellikle pandemi sonrası emlak sektöründe daralma yaşanabileceğine dair endişeler bütçeler üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. İnsanlar konut fiyatlarının düşmesini beklerken ilk mortgage kampanyasına benzer bir kampanya bekliyordu. Artan konut kredisi faizleri de insanları borçlanmaktan caydırırken beklenen açıklama geldi.

KONUT KREDİSİ KAMPANYALARINA YENİLERİ EKLENMEYE DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP çerçevesinde ilk konut alıcılarına destek verileceğini açıklayınca, ev sahibi olma hayali kuranların heyecanı da arttı. Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Konut arzını daha da artıracak ve ilk konut alımını güçlü bir şekilde teşvik edecek mekanizmalara odaklandık" dedi. “Kamu sektörü olarak ilk konut sahibi olmayı destekleyen bir çerçeve içerisinde faaliyet göstereceğiz. "dedi.

Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamasının ardından emlak lobicileri, özel konutu teşvik amacıyla bankaların ilk kez ev alacaklara yüzde 1,20 faiz oranıyla konut kredisi sunacağını duyurdu. Bu kapsamda 180 ay vadeli ve 1,20 faiz oranlı konut kredisinin açıklanmasını beklemeye başlıyoruz.