Fethiye'de kaçak yapı furyası yeniden başladı!
Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. Özellikle Fethiye'deki ünü dünyaya yayılmış olan Kelebekler Vadisi'nin yer aldığı Faralya Mahallesi ile devamında bulunan Kirme, Hisar Kızılcakaya ve Alınca bölgeleri ile Kabak Mevkii'ndeki kaçak binaların sayısında artış kaydedildi.
Uygulanan cezaların ve mühürleme işlemlerinin de kaçak yapılaşmaya engel olamadığına, son 3 senede 3 bin civarında mühürlemenin yapıladığına dikkat çeken CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Mehmet Demir, “Ne yapılırsa yapılsın kaçak yapılaşmanın önü alınamıyor” diye konuştu.
Yasaklar sebebiyle malzeme ve eşyaların teknelerle taşındığına vurgu yapan Demir, “Çalışmalar genellikle gece yapılıyor. Ne yapsak kaçağı önleyemiyoruz” dedi.
31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilen, ruhsatı olmayan veya ruhsata uygun olmayan yapıların iskan ve imar probleminin çözüme kavuşması için uygulanan “İmar Barışı” kapsamında 10 milyon civarında kişinin 19 milyarı aşan tutar ödeme yaparak faydalandığı belirlenmişti. Şu anda da koronavirüs pandemisiyle beraber seçim öncesinde yeni bir imar barışı uygulamasının hayata geçirileceği iddialarının yayılmasının ardından yine kaçak yapılaşmada artışlar yaşandı.
“CEZA VE MÜHÜRLEMEYİ TAKAN YOK”CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamasında Muğla'da kaçak yapılaşma sebebiyle oluşan sorunları ve vatandaşların rahatsızlığını aktardı. Demir, “Fethiye'de özellikle turistlerin büyük rağbet gösterdiği Kelebekler Vadisi, Kabak Mahallesi civarında ortalık kaçak yapıdan geçilmiyor.
Belediye tutanağı tutuyor, cezasını kesip yapıyı mühürlüyor ama kimse imar affı çıkacak diye mühür ya da cezayı takmıyor. Yönetime geldiğimiz son 3 yılda 2 bin 800 kişiye kaçak yapılaşmadan işlem yapılırken 3 yıldan önceki 20 yılda bin 200 kişiye bu işlem yapılmış. Belediye başkanımız mühürlüyor ama insanlar mühür fekki yapıyor. Yollara jandarma ve zabıta koyarak kum ve çimento geçirilmesini engellemeye çalışıyoruz ama her yolu deniyorlar. Bazı malzemeleri yolu kontrol altında tuttuğumuz için teknelerle geçiriyorlar. Durum gerçekten vahim” açıklamasında bulundu.