Haziran konut, iş yeri kira zammı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Mayıs enflasyon rakamlarına yer verilmesinin ardından 2024 Haziran konut ve iş yeri kira zammı da belli oldu. Gelen son dakika açıklamasında Haziran ayı kira zam oranına yer verildi.

Milyonlarca kişinin gündeminde bugün yer alan konulardan birisi de Mayıs ayı enflasyon rakamları oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Mayıs enflasyon rakamlarına yer verilmesinin ardından 2024 Haziran konut ve iş yeri kira zammı da belli oldu. Gelen son dakika açıklamasında Haziran ayı kira zam oranına yer verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamlarının ardından birçok konuda net rakamlar ortaya çıktı. Vatandaşlar ''Haziran ayı kira zam oranı'' araştırması yapmaya devam ederken iş yeri ve konut kira zam oranı araştırması dikkat çekti. 

Temmuz'da sonlanacağı konuşulan Konutta yüzde 25 kira zammı devam ederken iş yeri kira zammında ise herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte MAyıs enflasyonunda aylık 3.37 geldiği, yıllık enflasyonun ise yüzde 75.45 ile rekor kırdığı görüldü. 

Konutta yüzde 25 kira zam sınırı şimdilik devam ederken Temmuz ayında ise bu sınırlama kalkacak. Zam sınırının konutta kalkmasının ardından ortalama enflasyona göre zam uygulanacak.

Son 12 ayın enflasyon rakamlarına göre işyeri kira zam oranı yüzde 62.51 olacak. 10 bin lira olan işyerinin kirası 16 bin 510 lira olacak. 15 bin lira olan kira 24 bin 376 TL olacak.