İşyerleri için kira artış oranı Ekim'de yüzde kaç uygulanacak?

İşyeri kira artış zammı yapacaklar dikkat! İşyerlerinde uygulanacak kira artış oranı Ekim ayı için açıklandı mı?

Artan kira fiyatları nedeniyle zor durumda olan esnaf Ekim ayında kira artış oranı miktarını merakla bekliyor. Yüzde 25 sınırlaması uygulanmayan işyerleri için kira artışı TÜFE ortalamasıyla yapılmaya devam ediyor. Peki Ekim ayında işyerleri için ne kadar kira zammı uygulanacak?

TÜİK tarafından her ayın üçüncü iş günü açıklanan bir önceki ayın enflasyon rakamları ile işyerleri için uygulanacak kira artış oranı belirleniyor. 3 Ekim sabahı TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. İşyerleri için kira sözleşmelerine yazılacak olan kira artış oranı Ekim ayı için belirlenmiş, hesaplanmış olacak.

EYLÜL AYINDA İŞYERİ KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ UYGULANDI?

Geride bıraktığımız ayda kira kontratlarına uygulanan kira artış oranı miktarı merak ediliyor. Bir evvelki ay kiralara TÜFE on iki aylık ortalama ile yüzde 51.97 oranında bir zam yapılmıştı. BU zamlı kira artış oranı ile 2025 Eylül ayına kadar kontrat sürdürülecek. Ekim ayında kontrat yenileyecekler, sıfır kira kontratı oluşturacaklar 3 Ekim tarihinde açıklanacak TÜFE oranlarında çıkacak rakamları baz alacak.

2024 yılı içinde Ekim ayına kadar uygulanan tüm kira artış oranlarını hemen altta verdiğimiz haberde görebilirsiniz.