Kahramanmaraş'ta depremzedeler için yapılan 531 köy evi teslim edildi!

TOKİ ve Çevre Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen afet konutları ve köy evleri inşaatında, vatandaşların ihtiyaçları öncelikli olarak gözetiliyor. Kırsal alanda teslimatlar hızla sürerken, ailelerin memnuniyeti artıyor.

Kahramanmaraş’ta, TOKİ aracılığıyla yapılan afet konutlarının yanı sıra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda köy evleri inşaatı da aralıksız sürüyor.

Ekipler, köy evlerinin yapımında yer seçiminde titiz bir çalışma yürütüyor. Yapıların kurulacağı yerlerdeki zemin sağlamlığı, vatandaşların istekleri ve talepleri dikkate alınarak belirleniyor.

Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur, 6 Şubat depremlerinin sadece kent merkezinde değil, kırsal mahallelerde de büyük yıkıma yol açtığını vurguladı. Kırsal afet konutları için 3 bin 302 konutun kuralarının çekildiğini belirten Temur,

 

"Köy evlerine karşı memnuniyet had safhada, bazı ailelerimiz bize 'villa yapıyorsunuz' diyor. Şu anda herkes bu konudan memnun,"

ifadelerini kullandı.

Köy evlerinin inşasında hafif çelik ve betonarme yöntemleri kullanıldığını açıklayan Temur, toplamda 12 bin 669 konutun ihale edildiğini, bunlardan 9 bin 902'sinin betonarme, 2 bin 767'sinin ise hafif çelikten yapıldığını kaydetti. Şu ana kadar 879 köy tipi konut teslim edilirken, bunlardan 531'inin anahtarları vatandaşlara verildi. Kırsalda 116 ailenin evlerine geçip oturmaya başladığı belirtildi.

Temur,

 

"Konut yapım sürecini en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Üç kura çekerek toplamda 3 bin 302 kırsal konutun hak sahiplerini belirledik,"

dedi. Ayrıca, AFAD olarak yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerini ve kırsal konutların altyapısının da dikkatle planlandığını vurguladı. Yeni yerlerin seçilmesiyle birlikte bu alanlara su, elektrik ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin sağlanması için ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

Temur,

 

"Bu süreçleri Sayın Valimiz ve Bakanlığımızla birlikte detaylı bir şekilde takip ediyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızı en kısa sürede güvenli ve sağlıklı konutlarına kavuşturmak,"

diyerek sözlerini tamamladı.