Kentsel dönüşüm çalışmaları 2022'ye damgasını vuracak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2021 yılının son günlerinde yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi.Kentsel dönüşüm konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, kentsel dönüşümde 2022’de yepyeni bir modeli hayata geçireceklerini duyurdu.

İzmir Depremi’nin ardından kullanılamaz hale gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası hakkında soruyu yanıtlayan Soyer, “Binayı yıkıyoruz. Çok uzun bir zaman kaybı yaşadık. Anıtlar Kurulu’na yıkımın durmasıyla ilgili bir başvuru oldu. Sonrasında üst kurula bir başvuru oldu. Bu süreçleri bekledik. Süreç tamamlandı. 2022 başında yıkacağız. Oraya ne yapılacağıyla ilgili bir kurul oluşturduk. Kurul kararıyla hareket edeceğiz. Ama büyük ihtimalle orada büyük bir bina olmayacak” dedi.

“Kentsel dönüşüm 2022’de İzmir’e damgasını vuracak”
Kentsel dönüşüm konusunda da önemli açıklamalar yapan Soyer, “İzmir’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı herhangi bir kentsel dönüşüm çalışması yok. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin var. Üstelik tüm Türkiye’ye örnek olacak bir model. Yerinde dönüşüm olarak tabir edilen bir model. Biraz ağır ilerliyor belki ama çok sağlam adımlarla ilerliyor. Vatandaşı mağdur etmeyen, tam tersine onun haklarını koruyan bir kentsel dönüşüm modeli var. Ama sadece bunlar yeterli olmayacak. 2022’de Uzundere, Gaziemir ve Örnekköy’de kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Şunu net olarak söyleyeyim; kentsel dönüşüm 2022’de İzmir’e damgasını vuracak konulardan birisi olacak. Bizim kentsel dönüşüm konusunda yeni modellerimiz de var. Bu güne kadar hiçbir yerde, hiçbir kentte uygulanmamış modellerimiz var. 2022’ye sürpriz olarak bırakmak istiyorum” diye konuştu.