Kira kontratlarında yeni dönem! E-devlet üzerinden yapılacak…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-devlet kapısı üzerinden yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan kira kontratlarına ilişkin açıklama geldi. Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Cevdet Yılmaz, “e-devlet kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-devlet kapısı üzerinden yapabilecekler” dedi.

  KİRA KONTRATI E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK E-devlet kapısını kullanarak kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim gün geçtikçe artış gösteriyor. Yapılan açıklamalara göre kira sözleşmelerinin artık zorunlu olarak e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirileceği açıklandı.Ev sahibi ile kiracının akdetmiş olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde e-devlet sisteminde yer alan kira sözleşmesi bilgi sisteminde kayıt altına alınacak. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulmuş olup, sözleşme kayıtları Vergi Dairesi’ne bildirilecek.