Kiralık ev krizinde bunu da gördük: Sahte imzalı tahliye davalarına dikkat

Türkiye'de artık fahiş fiyat krizinden çıkıp barınma krizine dönüşen kiralık evlerde ev sahipleri ile kiracılar arasında cinayete varan tartışmalar devam ederken şimdi de sahte imzalı tahliye davaları ile kiracılarını evlerinden çıkartmaya çalışan üç kağıtçı mal sahipleri ortaya çıktı.

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, sahte imza kullanımıyla ciddi bir boyut kazandı. Son dönemde bazı ev sahipleri, kiracıların imzasını taklit ederek sahte tahliye taahhütnameleri düzenliyor. Bu yöntemle, kiracılara 7 gün içinde itiraz etme zorunluluğu getirilerek, özellikle yaz tatilinde olan kiracılar mağdur ediliyor.

Mali Müşavir Ömer Sadi Yiğitcan, sahte bir tahliye taahhütnamesi ile karşılaştığını ve düzenli e-devlet kontrolü sayesinde 7 günlük itiraz süresini kaçırmadan mağduriyetini önleyebildiğini belirtti. Avukat Umut Metin, e-devlet hesaplarının düzenli olarak kontrol edilmesinin önemini vurgulayarak, sahte imzalara karşı itiraz edilmesi gerektiğini ifade etti.

'FIRSATÇILAR YASALARDAKİ BOŞLUKLARDAN FAYDALANIYOR'

Yener Karadeniz'in Ekonomim'de yer alan haberine göre, Avukat Ragıp Şengül, sahtecilik suçlarının arttığını ve imza taklitlerinin hukuken suç oluşturduğunu söyledi. Şengül de tahliye taahhütnamesinin hukuken geçerli olması için belli koşulları barındırmasının önemine dikkat çekerek, “Ancak son dönemde imzanın olduğu ancak tarihin olmadığı ya da imzanın taklit edildiği ya da buradaki örnekte olduğu gibi belgenin tamamen sahte bir şekilde düzenlendiği örnekler artmaya başladı. Kiracının imzası taklit edilerek yapılması halinde özel belgede sahtecilik suçu oluşuyor. Bu tespit edilebilirse o kişinin bununla ilgili cezalandırılması söz konusu” dedi.