Kocakapı sakini Gezer, "Dozerlerle bizi de alıp götürmeleri lazım"

Konak'ta yer alan Kocakapı Mahallesi'nin heyelan alanı olarak belirlenmesine mahalle sakinlerinden tepki geldi. Kocakapı Mahallesi'nde ikamet eden Arzu Gezer, bu karara tepki göstererek, 'Evi yıkmaya dozerlerle geldiklerinde bizi de alıp götürmeleri gerek' dedi.

Gerçek Haberci'nin haberine göre Konak’ta yer alan Kocakapı Mahallesi’nin heyelan alanı olarak belirlenmesinin ardından mahalleliden tepki büyüdü. Kocakapı Mahallesi’nde yaşayan Arzu Gezer, evlerin yıkılmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Deprem başka yerde oluyor çilesini biz çekiyoruz, bizim burası sağlam, burada hiçbir şey olmadı. Ben tek maaşla geçiniyorum, kirayı nasıl ödeyeceğim.Evi yıkmaya dozerlerle geldiklerinde bizi de alıp götürmeleri gerek” ifadelerini kullandı.
 
“Ne yapacağımızı düşünmekten uyuyamadık”
Gezer, bu evlerin çok eski olduğunu insanların tapusunu bile zor bulacağının altını çizerek, “Bu evler 150 yıllık, Biz bütün gece ne yapacağız diye düşünmekten uyuyamadık, rahatsızlandım. Bornova’da, Bayraklı’da ki evler yıkılıyor ama bu evlere heyelan bölgesi veriliyor” sözlerini söyledi.

 


 “Depremden sonra çatlağımız bile yoktu”
Kocakapı Mahalle Muhtarı Hasan Albayrak, 30 Ekim İzmir depreminde Kocakapı Mahallesi’nde çatlak bile olmadığını dile getirerek, “Diğer mahalleler depremden sonra hasar raporu verdi. Kocakapı Mahallesi’nde biz vermedik çünkü bir çatlığımız bile yoktu. Depremi hissetmedik bile” diye konuştu.

Evleri için verilen paraların bir ev almaya yetmeyeceğini dile getiren mahalleli, ev başına 20 bin-40 bin TL arası para alacaklarını iddia etti. 
 
“Belediye yüzde 40 payı kendisine aldı”
Bu konuyla ilgilenen İcra Avukatı Berna Selçuk, Belediye’nin yüzde 40 payı kendisine aldığını savunarak şu ifadeleri kullandı:
“Kayanın 1980 yılında düştüğü söyleniyor. Asıl olay depremde bir vatandaşın kafasına küçük bir taş düşüyor bunu da bildiriyor. Ama şu an bu şikâyette bulunanın evi yıkılmayacak. Diğer vatandaşlarınkileri yıkmaya çalışıyorlar. Belediye daha önce bu bölgede imar uygulaması yapmış. Şimdi bir şikâyet yüzünden afet alanı seçildi. Afet kanunu da uygulanmıyor. Vatandaşlara yüzde 60 paylarını ödeyecekler şu anda hâlâ yüzde 40 paylarını ödemiyorlar. Bu paralarla ne ev alınabilir ne de başka bir şey yapılabilir. İnsanlar sokakta kalacaklar. Burada ikamet eden insanlar genelde ekonomik durumu kötü olanlar. Nasıl kiraya çıkacaklar. Şu an belediye yüzde 40 payı kendisine aldı”