Konut alanlara vatandaşlık veren ülkeler
Yurtdışından ev alarak, iş yatırımı yaparak o ülkenin vatandaşı olunabiliyor. Dünya genelinde insanlar farklı iş olanakları ve yaşam koşulları sebebiyle ülke değiştiriyor ve başka bir ülkenin vatandaşı olabiliyor. En fazla ilgi gösterilen ülke vatandaşlıkları ile sadece konut satın alarak başka bir ülkenin vatandaşı olabilirsiniz.
Yurtdışında yaşamak, yurtdışından ev sahibi olmak veya yatırım yapmak için bir çok insan farklı olanaklar sağlayan ülke fırsatlarını merak ediyor.
Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde gayrimenkul yatırımı yaparak veya iş yatırımı yaparak oturum hakkı almak ve vatandaş olmak mümkün.
Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle avantajlı ülkelere yatırım yapmak veya çalışmak için başvuru yapılabiliyorken sadece para karşılığı vatandaşlık veren ülkelerde bulunuyor. Her ülkenin kendine özgü yasaları çerçevesinde haklar yabancılara tanınıyor.
Türkiye
Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan ve bunu 3 yıl boyunca elinde tutan yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye vatandaşı olabiliyorlar.
Almanya
Almanya'da 250 bin Euro gayrimenkul satın alındığında Almanya vatandaşlığının yoluda açılmış oluyor.
Portekiz
350 bin Euro gayrimenkula alarak vatandaşlığa başvuru yapabiliyorsunuz. İlk 1 yıl geçici oturum izni alındıktan sonra 5 yıl içinde vatandaşlık hakkı alınıyor.
İspanya
500 bin Euro gayrimenkul satın alanlar vatandaşlığa başvuru yapabiliyor. 1 yıllık geçici oturum izni veriliyor. Senede 1 kere ülkeye giriş çıkış yapmak yeterli.
Yunanistan
Yunanistan 250 bin Euro gayrimenkul satın alma karşılığında vatandaşlık veriyor.İlk olarak 5 yıllık alınan oturma izni ile vatandaşlığa geçiş yapılıyor.
Amerika
500 bin dolarlık yatırım yapıldğında 2 yıllık şartlı oturum izni alınıyor. Her yıl en az 180 gün ülkede bulunmak gerekiyor.
Kanada
Bu ülkede 400 bin dolar yatırım ve bankada 800 bin dolarlık teminatın olması durumunda Kanada vatandaşı olabiliyorsunuz.
Uruguay
Bu ülkede vatandaş olmanız için ayda 1.200 dolar kazancınız olması ve 3 yıllık oturum izni aldıktan sonra vatandaş olabiliyorsunuz.