Konut Kredisi Faizleri İçin Tarih Verildi! Emlak Sektöründe İbre Yön Değiştirecek

Konut kredisi faizlerinde düşüş bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz politikalarının inşaat sektörüne etkisini değerlendiren sektör temsilcileri, konut kredi faizlerinde yaşanacak düşüş için tarih verdi.

Merkez Bankası'nın faiz artış döngüsünü tamamlayarak faiz indirimlerine yönelmesi, konut satışlarında önemli bir canlanmaya yol açabilir. Sektör temsilcilerinden biri olan Erdal Albayrak, son yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Albayrak, "Şu anda konut almak için en uygun zaman. Konutlar maliyetine satılıyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Albayrak müteahhitlerin sıklıkla dile getirdiği beton fiyatlarındaki artışlarla ilgili konulurken, "3+1 dairede beton maliyeti sadece iyi bir televizyon fiyatına denk geliyor. Yaklaşık 2.000-2.500 dolar civarında, ki bu da 6-7 milyon TL’ye satılan bir dairede çok küçük bir rakam" şeklinde konuştu.

 

HAZIR BETON SEKTÖRÜNDE TEHLİKE ALARMI

Türkiye Hazır Beton Birliği üyesi firmaların ülke genelindeki beton üretiminin %75'ini gerçekleştirdiğini belirten Erdal Albayrak, sektörde regülasyon ve standartların önemine dikkat çekti. Türkiye genelinde 1.300-1.400 civarında beton firması olduğunu ifade eden Albayrak, olası bir düzenleme sonrasında bu sayının 300-400'e düşebileceğini öngördü.

"KONUT FAİZLERİNDE ASIL DÜŞÜŞ 2026'DA"

İnşaat sektörünün büyümesi için doğru bir dönem olduğunu vurgulayan Albayrak, konut kredi faizlerinde asıl düşüşün 2026’nın ilk çeyreğinde beklendiğini belirtti. Sektörün planlarını bu tarih doğrultusunda yapmaları gerektiğini de ekledi.