Konut kredisinde yeni tablo: 1.1 milyon TL'nin aylık taksiti

Eylül ayının son günlerine doğru konut kredisi faizlerine dair araştırmalar yapılırken, çeşitli tutarlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun eylül ayı faiz kararını açıklamasının ardından bankaların konut kredisi faiz oranları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşecek, en düşük konut kredisi faiz oranları hangi bankada yer alıyor gibi araştırmalar sürerken, çeşitli konut kredisi tutarları üzerinden hesaplamalar yapılıyor.

Bankaların 23 Eylül tarihindeki güncel konut kredisi faiz oranları baz alınarak yapılan hesaplamalar neticesinde 60 ay vadeli olarak 1.100.000 TL çeken bir kişinin aylık ödeyeceği taksit miktarları belli oldu. 

Konut Kredisi 2024 Eylül Hesaplaması

Eylül ayında geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakırken, ev almak isteyen vatandaşlar da faiz kararını açıklanmasının ardından bankaların güncel konut kredisi faizlerini ve kampanyalarını araştırmaya başladılar. Bankalar önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da konut kredisi faizlerine, fırsatlarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar. 

Eylül ayının son günlerine doğru ilerlerken güncel faiz oranları üzerinden gerçekleşen hesaplamalara göre 60 ay vadeli olarak 1.100.000 TL konut kredisi çeken bir kişinin aylık ödeyeceği taksit miktarı 40.259 TL'den başlarken, söz konusu taksit tutarı faiz oranının yüzde 3.06 olması durumunda gerçekleşecek. Daha yüksek faiz oranlarında da aylık ödenecek taksit miktarında artış olacak. 

23 Eylül itibariyle yapılan hesaplamaya göre 60 ay vadeli olarak 1.100.000 TL konut kredisi çeken bir kişinin aylık ödeyeceği taksit tutarı 40.259 TL'den başlarken, ev almak isteyen vatandaşlar bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını, en düşük konut kredisi faiz oranlarının hangi bankalar tarafından sunulduğunu merak ediyorlar. Eylül ayının ilk günlerinden itibaren bankalar güncel oranlara ve fırsatlara ilişkin resmi internet siteleri üzerinden bilgilendirmede bulunduğu için bankaların resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları ziyaret edilerek ayrıntılı bilgi edilebilir.