Mini ev ofisler, iş dünyasında çalışma düzenini değiştirir mi?

Hollandalı tasarımcılar, 'gelecekteki yeni çalışma düzenini tasarladıklarını' düşünüyor

Hollandalı mimarlar tarafından tasarlanan mini ev ofisler, Kovid-19 salgınıyla daha yaygın hale gelen uzaktan çalışma uygulaması için evde ofis ortamı ihtiyacına cevap veriyor.


Fotoğraf: AA


Hollandalı mimarlar Cosmas Bronsgeest ve Bart Berkhout'un tasarladığı mini ev ofisler, ofis düzenini ve sessizliğini ev, bahçe veya çatı ortamında sağlamasıyla öne çıkıyor.


Fotoğraf: AA


Mini ev ofisleri anlatan mimar Bronsgeest, tasarımlarının iş dünyasında çalışma düzenini köklü şekilde değiştireceğini görüşünü dile getirdi.


Fotoğraf: AA


Mini ev ofisler, birçok kişinin evden çalıştığı Kovid-19 salgını döneminde evdeki dikkat dağıtıcı unsurlar, odaklanma ve verimliliğin azalması problemlerine çözüm sunuyor.


Fotoğraf: AA


Sürdürülebilir malzemelerden yapılan ve kolaylıkla farklı noktalara taşınabilen mini ofisler yatak odasına da dönüşebiliyor.


Fotoğraf: AA


Ahşaptan yapılan 6 metrekarelik mini ofisler iş ortamındaki düzeni ve profesyonelliği eve taşıyor.


Fotoğraf: AA

 

Bronsgeest, evde küçük çocukları olan ya da evcil hayvan besleyenlerin ofis ortamındaki sessizliğe sahip olmak için mini ofisleri tercih ettiklerini dile getirdi.


Fotoğraf: AA


Mini ofislerin ses yalıtım kalitesine dikkati çeken Bronsgeest, bu sayede daha verimli çalışma imkanı elde edildiğini kaydetti.


Fotoğraf: AA


Bronsgeest, mini ev ofislerin Avrupa ve ABD'de büyük ilgi gördüğünü aktararak sosyal medyada mini ofisle ilgili paylaşımlarının milyonlarca kez görüntülendiğini söyledi.


Fotoğraf: AA


Avrupa ve Hollanda'nın birçok yerinden sipariş aldıklarına dile getiren Bronsgeest, Almanya'nın Hamburg şehrindeki bir firmanın otoparkına 50 mini ev ofis siparişi verdiğini belirtti.


Fotoğraf: AA

 

Bronsgeest, evden çalışma sisteminin birçok avantajı olduğunu, salgın sona erse bile uzaktan çalışmanın artık kalıcı hale geldiğini belirtti.


Fotoğraf: AA


Mekan bulma zorluğu, kiraların yüksekliği, hastalık ya da evdeki acil durumlarda işlerin aksaması gibi birçok problemin mini ofislerle çözüldüğünü ifade eden Bronsgeest, "Gelecekteki yeni çalışma düzenini tasarladık." dedi.