Otomotiv ve emlak firmalarına 889 milyon ceza

Ticaret Bakanlığı, otomotiv ve emlakta, stokçuluk yapan ve fahiş fiyat uygulayanlara verilen cezalarla ilgili istatistikleri paylaştı. Yapılan denetimlerde 889 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, otomotivde stokçuluk yaparak piyasayı bozan şirketler ve fahiş fiyat uygulayan emlak firmalarına yönelik denetimlere ilişkin istatistikleri yayımladı. Toplamda emlak ve otomotiv firmalarına 889 milyon lira ceza kesildi. Cezaların kesilme nedenleri de paylaşıldı.

 

Otomotiv sektöründeki denetimler

Araç fiyatlarındaki köpüğün ortadan kaldırılması için 294 milyon TL'si stokçuluk faaliyetleri olmak üzere otomotiv sektörüne 457 milyon TL ceza kesildi.

 

6 ay - 6 bin kilometre şartına uymayanlara 52 milyon TL ceza uygulandı. İkinci el araçların fiyatlarının sıfırını geçemeyeceği şartı da konmuştu. Bu şarta uymayan ilan sahiplerine yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı. Yetkili bayilere stokçuluk kapsamında yaklaşık 294 Milyon TL para cezası kesildi.

 

Emlak sektörüne yönelik denetimler

Emlak sektöründe gerçekleştirilmeye çalışılan bilinçli fiyat artışlarını engellemek adına emlak sektörüne 121 milyon TL idari para cezası uygulandı.

 

Emlak sektörüne yönelik cezalar, rekabeti bozucu faaliyetler ile yetki belgesi olmadan çalışma suçlarından kesildi.