"Rekabet kurulu çimento fabrikalarına el atsın"

İzmir İnşaat Malzemecileri İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, “Market zincirlere ceza kesen Rekabet Kurulu çimento fabrikalarıyla ilgili yaptığımız başvuruyu hala sonuçlandırmadı. Kurulun bu konuya da el atmasını bekliyoruz” dedi.

Özellikle pandemi döneminde zincir marketlerin haksız rekabetiyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Taşdelen, “Bu konuda yaptığımız başvurular sonuç verdi. Sayın Cumhurbaşkanı beş tane zincir markete ceza kesileceğini söyledi ve bugün (29 Ekim) ceza açıklandı. Sesimizin duyulması bize güç verdi. Ancak çimento fabrikalarıyla ilgili yaptığımız başvuruları Rekabet Kurulu hala sonuçlandırmadı. Bunu bir neticeye varmasını istiyoruz” diye konuştu.
Çimento fabrikalarının Rekabet Kurulu’nun inceleme başlatması üzerine son üç aydır fiyatları yüzde 30-40 civarında düşürdüğünü belirten Taşdelen, “Hukuki olarak bir netlik istiyoruz ki, bir daha esnafımız bu konuda zarar görmesin” ifadesine yer verdi.
Taşdelen, çimento fabrikalarının bölgesel ve ülke düzeyinde kartelleşmiş olmasının kendilerine çok zarar verdiğini söyleyerek, bu sorunun da çözülmesini istedi.
KESİLEN CEZALAR BİZE ÖDENSİN
Taşdelen, haksız rekabetten dolayı kayıplar yaşadıklarını kaydederek, “Zincir marketlere kesilen cezanın bize ödenmesi bizim hakkımızdır. Açıkçası, trafik kazasından zarar gören kazazede misali bizim dikkate alınmamız lazım. Devlet, cezalar için kesilen ücreti uygun bir usulle bize dağıtmalı” ifadesini kullandı.
Pandemi döneminde verdikleri mücadelenin yer yer sonuçlar almasının sektördeki meslektaşlarına moral verdiğini vurgulayan Taşdelen, “Üyelerimiz ve tüm esnafımız için mücadelemiz sürecek” dedi.