Sinan, "Revizyon planları İstanbul sermayesine hizmeti amaçlıyor"

CHP’de meclis üyeliği dahil farklı görevlerde yer alan Kadir Sinan, AK Parti’li Hüsnü Boztepe’nin açıklamaları üzerinden kentsel dönüşüm sorununu değerlendirdi. Sinan, “Geldiğimiz noktaya bak!” ifadesini kullandı.
CHP’nin deneyimli isimlerinden Kadir Sinan, “Aydın Şengül ile başlayıp bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle dayatılan revizyon planları İzmir’in hayrına değil bizatihi İstanbul sermayesinin İzmir’den sağlayacağı büyük rant için bir hançerdir” dedi.
CHP’de çeşitli görevlerde bulunan deneyimli siyasetçi Kadir Sinan, AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin GERÇEK HABERCİ’de yer alan “Revizyonu görmezden gelmek İzmir'e yapılacak ihanettir” açıklamasını eleştirdi.
BOZTEPE, DOĞRUYU SÖYLEMİYOR
Sinan, İzmir’de yapılan planların İzmir dışı sermaye dinamiklerine alan açtığını kaydederek, “Hüsnü Boztepe doğruyu söylemiyor” ifadesini kullandı.
Bazı belediye başkanlarının da  kentsel dönüşüm adı altında iş yaptığını düşünerek hareket ettiğini kaydederek, “Bu yağmayı anlayıp karşı duran belediye başkanı bazı bürokrat ve önemli derecedeki sivil toplum örgütlerine de güç kuvvet versin” diye konuştu.
Karabağlar’da meclis üyesi olduğu dönemde mobilyacılarla ilgili önerilerini hatırlatan Sinan,  “Karabağlar için öngördüğümüz en büyük ekonomik dinamik olan mobilyacı  ve matbaacılar toplu işyeri talebimiz heyelan safsatası nedeni ile engellenmiş ve heyelan bölgesi denilen yerde 20-30 katlık ranta dönük alan haline getirilmiştir” sözlerine yer verdi.
Sinan, “Halkımızın kabul edilebilir çağdaş koşullara uygun barınma ihtiyacını karşılamak bizim asıl görevimiz olmalıdır” diyerek, “Uzundere’deki pratiğini yaşadığımız kentsel dönüşüm modeli tam anlamı ile gettolaşmaya örnek olmuştur” görüşünü aktardı.
KARABAĞLAR’DAKİ DİRENÇ
Sıkış tepiş yükselen binaların istenen kentsel dokudan uzak sadece rantı teşvik eder boyutlara ulaştığını anlatan Sinan, “Şimdi hedef Yeşildere vadisini boydan boya havaalanına kadar talan etmek biçimi ile sürmektedir. Büyük talanın en büyük direnci Karabağlar tarafındaki Yeşillik Caddesi’nin sağı ve solundaki küçük atölyeleri söküp atmak. Bunun için Torbalı’da bir mobilya organize sanayi bölgesi yaratarak bütün mobilyacıları oraya tıkmak. Hatta yüksek metrekarelik üretim alanlarının yapılamaz hali içinde darmadağın etmektir” açıklamasını yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunan Sinan, “Sayın Soyer bu saldırının farkında olmalıdır. Karabağlar Belediyesi de  böylesi bir saldırı ile mücadele edecek bırak bir stratejiye sahip olmalı” sözlerine yer verdi.
Uzundere’nin değerlendiğini ancak sonucun “haramilere” yaradığını savunan Sinan, “Geldiğimiz noktaya bak! Uzundere’de bütün sosyal donatıları kamuya yaptır alan kıymetlensin haramiler de etraftaki daireleri milyon milyon bedelle satsınlar. Olacak iş değil Bu kentin şehirleşme ile ilgili kooperatifleşme ile ilgili çok kıymetli deneyimleri var. EVKA, Bornova Kooperatifleri, Urla Kooperatifleri bize özgü zengin deneyimlerdir. Buralar yağmacı sermayeye ihtiyaç duyulmadan yapılmış ve uzun süredir sorundu barınmaya cevap vermektedir” diye konuştu.