TOKİ'den herkese müjde: Konut alımında yüzde 25 indirim dönemi başlıyor! İşte koşullar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sunulan kampanya ile konut ve işyeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim yapılacak. İşte detaylar.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TOKİ indirim kampanyası hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Özelmacıklı, yüzde 25 indirim sunan kampanyanın 21 Eylül'de başlayıp 19 Ekim'de sona ereceğini belirtti.

Özelmacıklı'ya göre TOKİ'ye borcu olan alıcılar, borçlarını peşin olarak kapatmaları halinde indirimden yararlanabilecekler. Borcun tamamı kapatılamasa bile alıcılar borç bakiyesinin en az yüzde 25'i kadar ödeme yaparak kampanyadan yararlanabilecek. Kesin borç bakiyeleri, borç kapatma tarihi esas alınarak satış işlemlerinin gerçekleştirildiği banka tarafından sağlanacaktır. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Özelmacıklı, vatandaşın yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilmeleri için yerine getirmeleri gereken belirli koşullar olduğunu açıkladı. İlk olarak, geri ödemesi Haziran 2022 sonuna kadar başlamış olan kişiler bu tekliften yararlanabilecek. İkinci olarak, alıcıların başvuru tarihinden itibaren borç ödemesinin yapıldığı aya ait tüm taksit ödemelerini yapmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, geriye dönük ödenmemiş taksit veya emlak vergisi borcu bulunmaması gerektiğine dikkat etmek önemlidir. Son olarak, kalan taksit sayısı 12 veya daha az olan alıcılar indirim kampanyasından yararlanamayacaktır.

Özelmacıklı, kampanyadan yararlanmak için bu koşulların yerine getirilmesinin önemini vurguladı. Belirtilen tarihten önce geri ödemenin başlamış olmasını sağlayarak alıcılar indirimden yararlanabilirler.
 

KONUT KREDİSİ İMKANI

Özelmacıklı, konut ve işyeri kampanyasına katılanların borç bakiyelerini kapatarak indirimden yararlanabileceklerini belirtti. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilirler. Ancak indirim oranının kampanya döneminden sonra yapılan borç kapatmaları veya kısmi ödemeler için geçerli olmayacağını belirtmekte fayda var.

Bunun yılın ikinci kampanyası olduğunun altını çizen Özelmacıklı, bir önceki kampanyanın 24 Nisan - 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştiğini belirtti. Bu kampanya özellikle satışı 2021 yılı sonuna kadar tamamlanan ve geri ödeme taksiti en geç 2021 yılı sonuna kadar başlayan konut ve işyeri alıcılarına yönelikti. Bu dönemde toplam 27.012 kişi borcunu erken kapatarak yüzde 25 indirimden yararlandı. İlginç bir şekilde, kampanya katılımcılarının yüzde 81,56'sı borçlarını kişisel tasarruflarını kullanarak kapatmayı başardı.