Türkiye'nin en büyük şantiyesi! Depremzedeler için 16 bin 467 daireyi bitirmeye çalışıyorlar

Asrın felaketi sonrasında Türkiye'nin en büyük şantiyesinin kurulduğu Adıyaman'ın İndere bölgesinde 855 blokta 16 bin 467 konutun inşası sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde süren konutların yapımında toplam 1900 şantiyede 153 bin işçi çalışıyor.

Depremin en fazla etkilediği illerden birisi olan Adıyaman'da da konutların yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Toplam 5 Milyon 200 bin metrekarelik alanda inşaat çalışmalarının sürdüğü şehirdeki İndere Bölgesi'nde binlerce işçi 16 bin 467 daireyi bitirmek için mücadele veriyor.

Türkiye'nin en büyük şantiyesi olan İndere bölgesinde, farklı illerden gelen işçiler depremzedelerin evlerine yerleşmesi için çalışıyor.

"GECE GÜNDÜZ DURMADAN ÇALIŞIYORUZ"

İşçilerden Cengiz Akar bölgedeki çalışmalar hakkında şu yorumu yapıyor:

“Diyarbakır Bismil'den 9 ay önce buraya çalışmaya geldim. Şu an alçı sıva işi yapıyoruz. Gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Evimizden uzağız, özlem var. Ama onlar için çalışmaya gayret ediyoruz."

"DEPREMZEDELER EVLERİNE KAVUŞSUN"

Bir diğer işçi Harun Akar da şunları anlatıyor:

“Ben Van'dan geldim, 7 aydır buradayım. Burada çalışıyorum. Depremzedeler biran önce evlerine kavuşsun diye gece gündüz çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Isı yalıtım dış cephe. Özlem, hasret desen var. Ne yapacağız elimizden geleni yapıyoruz. Depremzedeler bir an önce evlerine kavuşsun diye biz de bu fedakarlığı yapıyoruz” sözlerini kullandı.

"İNDERE BÖLGESİ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞANTİYESİ"

Emlak konut Uzman Yardımcısı Polat Yerlikaya ise “Adıyaman'ın İndere Bölgesi'nde 5 milyon 200 bin metrekare ile Türkiye'nin en büyük şantiyesinde şu an çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gece gündüz demeden bir an evvel deprem konutlarını vermek için buradaki arkadaşlar canla başla çalışmaya devam ediyor” diyor.