Yatırım yapan kazanıyor! Alım fırsatı alarmı verildi

Son yıllarda yaşanan enflasyon artışı, faizlerin yükselmesi gayrimenkul sektörünü doğrudan etkilerden yetkililer, konut piyasasında yaşanan durgunluğun yatırımcılar tarafından alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini vurguluyor. Çukurova bölgesinden ev almak isteyenler için değeri hızla artan bölgeler açıklandı. Öte yandan arsa almak isteyenleri de avantajlı fiyatlar bekliyor.

Son dönemlerde konut satışları düşüş eğilimi gösteriyor. Emlak sektöründe yaşanan durgunluğun kalıcı olmadığını vurgulayan sektör yetkilileri, konut satın almak isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Konut sektöründe yatay seyrin devam ettiğini vurgulayan yetkililer Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan Adana’da, konut piyasasında yaşanan duraklama döneminin sonuna geldiklerini ve alım için yeni fırsatların olduğunu aktarıyor.

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ DEVAM EDECEK 
Adana’da konut fiyatlarında son durumu aktaran Gayrimenkul Uzmanı Bülent Cingözler, konut fiyatlarında son zamanlarda düşüş yaşandığını belirtirken; bu seyrin kalıcı olmayacağının altını çiziyor. Cingözler, “Satılık konut fiyatlarında son zamanlarda düşüş yaşanıyor. Ancak bu düşüş sürekli olamayacak. Bundan sonraki süreçte enflasyona bağlı olarak artışlar devam edecek. Adana’da konut piyasasında yaşanan duraklama döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.

YENİ İMAR ALANLARI ALICININ EN GÖZDE TERCİHİ 
Adana’da emlak piyasasında son yıllarda artan konut ihtiyacının karışlanması için yeni imar alanları açıldığını aktaran Cingözler, kent genelinde ağırlıklı olarak Çukurova ilçesine yoğun talep olduğunu ve ev almak isteyen ya da kiralamak isteyen vatandaşların genelde bu bölgeyi tercih ettiğini dile getirdi. Cingözler, “Konut satışında yaşana durgunluğa rağmen satış gerçekleştiğinde genelde Çukurova ilçesindeki Güzelyalı, Mahfesığmaz, Toros, Yurt, Huzurevleri mahalleleri daha çok tercih ediliyor. Yeni yerleşime açılan konut alanları alıcının tercihleri arasında yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da imara açılan Şambayadı bölgesinin de oldukça fazla tercih edildiğini görüyoruz” diye konuştu.