Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konutta finansal destek verilecek

Yılmaz, iş dünyası ile toplantıda yeni finansal enstrümanların devreye alınmasının gündeme geldiğini belirtti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konutta finansal destek verilecek

Yılmaz, iş dünyası ile toplantıda yeni finansal enstrümanların devreye alınmasının gündeme geldiğini belirtti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konutta finansal destek verilecek
11 Ağustos 2023 - 14:10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek" dedi.

Cevdet Yılmaz, iş dünyası temsilcileriyle buluştuğu toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Yılmaz, orta vadeli programın eylül ayının ilk yarısında paylaşılacağını, öngörülebilirliğin arttığı bir ortama geçiş yapılacağını söyledi. Yılmaz, dış ilişkilerle ilgili Körfez bölgesinde yapılan çalışmaların toplantıda gündeme geldiğini, AB ile daha pozitif gündem oluşmasının vurgulandığını belirtti.

"İş dünyası, Merkez Bankası'nın adımlarını destekliyor"

İş dünyasının OVP'ye destek vermeye hazır olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin borçlanma primi olan CDS'in 700'lerden 400'lere kadar düşmesinin memnuniyet yarattığını söyledi. Cevdet Yılmaz, ayrıca Merkez Bankası'nın attığı adımların iş dünyası tarafından desteklendiğini ve daha fazlasının beklendiğini sözlerine ekledi.

"Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmeme çabamız var"

Büyüme hedeflerine değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "Finans kesimi ile reel sektör arasındaki tamamlayıcılığı, birlikte çalışması gerektiğini hepimiz görüyoruz. Merkez Bankamızın yaptıığı miktar sıkılaştırmaları var. Bu yatırımı, ihracatı, üretimi kapsamıyor. Sürdürülebilir kalkınma kapsamında yatırıma dönük kredilerin daha seçici olması gerektiği konusunda tartışmalar yaptık. İstikrarlı büyüme hedefi içinde kredi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemek için üretimi, ihracatı devam ettirme çabamız var. Bu ikisini aynı anda yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"İlk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu"

Yılmaz, sürdülebilir büyümenin sağlanmasının toplantıda mutabık kalınan bir konu olduğuna değindi.

Cevdet Yılmaz, konut piyasasına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: "Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek. TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız." diye konuştu.

"Yeni finansal enstrümanlar gündeme geldi"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Yatırıma dönük kredilerin seçici bir şekilde devam etmesi konusunda çalışma başlattık, önümüzdeki dönemde açıklayacağız" bilgisini verdi.

Bankacılık sektörüne değinen Yılmaz,  "Bankacılık sektöründe kısa vadeli mevduat yapısıyla uzun vadeli projelerin finanse edilmesi konusundaki zorluklar ifade edildi. Yeni finansal enstrümanlar da gündeme geldi. Kamu-özel diyaloğunun çok kıymetli olduğunu ifade etmek isterim." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum