Emekliler kazandı! Kira desteği yüzde 65 açıklandı

Ekonomi koşullarının zorluğunun da göz önünde bulundurularak vatandaşa destek olmak amacıyla birçok destek programı sağlanmaya devam ediyor.

Emekliler kazandı! Kira desteği yüzde 65 açıklandı

Ekonomi koşullarının zorluğunun da göz önünde bulundurularak vatandaşa destek olmak amacıyla birçok destek programı sağlanmaya devam ediyor.

Emekliler kazandı! Kira desteği yüzde 65 açıklandı
16 Temmuz 2024 - 16:59

Ülkemizin en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul'da sürekli artan nüfus barınma ihtiyacını da kritik seviyelere taşırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni destekler gün gün açıklanmaya devam ediyor. Ekonomi koşullarının zorluğunun da göz önünde bulundurularak vatandaşa destek olmak amacıyla birçok destek programı sağlanmaya devam ediyor. İBB tarafından son olarak açıklanan kira desteği programı vatandaşın dikkatini çekmeye devam ederken konu ile alakalı detaylar Mega kentin geleceği için yenileşme konusunda büyük Umut vaat edeceği benziyor.

EMEKLİYE KİRA DESTEĞİ

Geçtiğimiz haftalarda açıklaması yapılan kira desteği projesini ile alakalı olarak İBB genel sekreter yardımcısı Gürkan Akgün tarafından detaylar açıklandı. Kiptaş aracılığı ile maliyet desteği sağlanacağı belirtilerken Özellikle de şehirdeki riskli yapıların dönüşüme dahil olmasına program ın hız katacağı tahminleri sunuldu.

tl

 E sınıfı yapılar için de kira desteğinin sağlanacağının belirtildiği açıklamada Özellikle de ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşın barınma ihtiyacının ortadan kaldırılacağı belirtildi. Kirada yaşayan bireyin bu dönüşüm projesinden faydalanabilmesi adına detaylar belirtilerken ilk koşulun destek sağlanacak olan binaların riskli yapı olarak tespit edilmiş olması gerekecek. Öte yandan ‘İstanbul Yenileniyor’ Platformu aracılığı ile de onay alınması gerekliliği mevcut.

DÜŞÜK GELİRLİYE KİRA DESTEĞİ

 İstanbul'da başlatılan kira desteği projesinin ile alakalı olarak başvuru yapan bireyin başka bir taşınmaz sahibi olmaması gerektiği belirtildi. Kİişinin aylık gelirine göre şekillenecek olan destek ödemeleri kapsamında emekliye maaşına göre %65'e kadar kira desteği sağlanacak. Hane içi Aylık toplam geliri 2 Asgari ücretin altında olan bireylere %60 destek sağlanacak iken emeklilere %60 oranında ve 3 asgari ücret altında hanesine maaş giren lere ise %40 oranında destek ödemesi yapılacak. Mega kentin en temel sorunlarından olan barınma sorununun ortadan kaldırılması adına başlatılan bu kapsamlı program kentsel dönüşüm sürecinde düşük gelirliler için büyük bir umut olacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum