Türkiye dahil 11 ülkeden sorumlu olan Groupama Grubu Uluslararası Bağlı Ortaklıklar Genel Müdürü Olivier Péqueux, depremlerden sonra konut sigortalarına talebin üç katına çıkatığına dikkat çekti.
Groupama Grubu Uluslararası Bağlı Ortaklıklar Genel Müdürü Olivier Péqueux tarafından sigortalarla ilgili yapılan açıklamayı kaleme alan Dünya Gazetesi köşe yazarı Handan Sema Ceylan'ın “Sigortacılık Türkiye’de ortalama büyümeden daha hızlı yükselir” başlıklı yazısı şu şekilde:
Türkiye dahil 11 ülkeden sorumlu olan Groupama Grubu Uluslararası Bağlı Ortaklıklar Genel Müdürü Olivier Péqueux, depremlerden sonra konut sigortalarına talebin üç katına çıkmasını hatırlatarak, bilinç arttıkça kişilerin ve kurumların risklerini koruma altına alma reflekslerini geliştireceğinin altını çizdi. Péqueux, “Türkiye’de sigorta sektörünün ortalama büyümeden daha hızlı büyüyeceğini öngörüyorum” dedi.
Groupama Grubu Uluslararası Bağlı Ortaklıklar Genel Müdürü Olivier Péqueux, Türkiye’de sigorta pazarının gidecek çok yolu olduğunu kaydederek, “Türkiye’de sigorta sektörünün ortalama büyümeden daha hızlı büyüyeceğini ön görüyorum. Henüz Türkiye’de olgunlaşmış bir pazar yok. GSYH’ye paralel bir sigorta tüketimi yok. Bilinç artırılırsa, mevcut pazar gelişir” dedi.
Péqueux Groupama’nın Maslak’taki genel müdürlüğünde sorularımızı yanıtlarken, Türkiye’nin hızla büyümesine kanıt olarak pencereyi işaret etti ve “Pandemiden hemen önce de buradaydım. Buradan bakıp büyümeyi görebiliyoruz Türkiye çok hızlı büyüyen bir ülke” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin öyle hızla gelişen bir ekonomisi var ki; bu ekonomide sigorta ihtiyacı da büyümeye paralel olarak, hatta ekonomiden daha fazla artacaktır” diyen Péqueux, şunları söyledi: “Çünkü sigortalanacak değerlerin hacmi artıyor ve finansal kaynaklar gelişiyor. Bu bağlamda da kişiler ve kurumlar risklerini koruma altına alma refl ekslerini geliştireceklerdir. Türkiye’de sigorta sektörünün ortalama büyümeden daha hızlı büyüyeceğini öngörüyorum. Henüz Türkiye’de olgunlaşmış bir pazar yok. GSYH’ye paralel bir sigorta tüketimi yok. Var olan ürünleri en iyi şekilde artırmalıyız. Türkiye’de öncelikle süreçler ve mevzuat netleşmeli. Mevcut sigorta pazarı böylece daha çok gelişmiş olur. Kişilerin ve kuruluşların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Örneğin konut sigortası talebinin depremden sonra üç katına çıkması buna verilebilecek en güzel örnek. Hem Türkiye Sigorta Birliğini’nin hem de biz şirketlerin önceliği bu bilinci artırmak olmalı.”
YORUMLAR