Bornova Belediyesi'nin Yaşar Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği Estetik ve Kentsel Tasarım Çalıştayı'nda, ortaya çıkan projeler Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilendi. Yaşar Üniversitesi Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Grafik Tasarım Bölümü'nden 60 öğrenci Çalıştay kapsamında, Bornova'nın sembol alanlarından Büyükpark, Küçükpark ve Bornova Metro İstasyonu'ndan Bornova Belediyesi Ana Hizmet Binası'na uzanan aks için kentsel tasarım projeleri üretti. 13 öğretim üyesinin de öğrencilere destek olduğu Çalıştay kapsamında 9 proje ortaya çıktı.
28 Kasım 2019 tarihinde başlayan Çalıştay'ın sonuç toplantısında bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, " Yerel yönetim üniversite işbirliğinin devam etmesi gerekiyor. Yaşar Üniversitesi Bornova için çok önemli bir üniversite. Bu kenti yaşanabilir hale getirmek için üniversitedeki akademisyenlerin görüşlerinin Bornova'nın bütçesiyle uyumlu bir şekilde uygulanabilir olaması lazım. Biz buna hazır olduğumuz ifade ettik. İnsanlarımızın mutlu oldukları alanlarda yaşamalarını sağlamak bizim asli görevlerimiz arasında. Emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Bornova'ya hayırlı olsun" dedi.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, herkesin zaman zaman çarpık kentleşmeye yönelik eleştiriler yaptığını belirtti. Dinçer, "Bornova Belediyesi bu sene bir kent estetiği komisyonu kurarak söz konusu eleştirilere çözüm üretebilmek için üzerine düşen sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konuda da belki de ilk belediyelerden biridir, tebrik ederim" dedi. Rektör Dinçer, kentsel tasarımın estetik kaynaklı problemlerine çözümleri birlikte üretecek olduklarını da ifade ederek, yaşam alanlarını evrensel tasarım kriterlerine göre şekillendireceklerini söyledi. Büyük ilgi gören sergide Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer'e katkılarından dolayı teşekkür etti.
İşte projeler:
1- Bornova Kent Odaları
2- Anıt Ağaç Çevresinde Küçükpark Meydan Düzenlemesi
3- Bornova Küçükpark Meydanı tasarım önerileri
4- Tabelaları yeniden tasarlamak
5- Kentsel Nefes Durakları
6- Tekrarlar ve Farklar, Kentteki İzlerin Peşinde
7- Kentsel Yüzeyler, Küçükpark
8- Küçükpark ve Büyükpark için Oyunsal Öneriler
9- Geçit/Kapı, Büyükpark için alternatif giriş tasarımı
YORUMLAR