Ziraat Bankası Konut Kredi Faiz Oranları Düştü!

Ziraat Bankası Konut Kredi Faiz Oranlarını Düşürdü

Ziraat Bankası Konut Kredi Faiz Oranları Düştü!

Ziraat Bankası Konut Kredi Faiz Oranlarını Düşürdü

Ziraat Bankası Konut Kredi Faiz Oranları Düştü!
24 Eylül 2024 - 14:17

Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranlarını düşürerek beklenmedik bir hamle yaptı. Bankanın açıklamasına göre, “Konut Kredisi Ürün Paketi” kapsamında faiz oranları 60 aya kadar olan vadelerde yüzde 2.89’a, 120 aya kadar olan vadelerde ise yüzde 2.79’a indirildi. Bu karar, konut piyasasında hareketliliğe sebep olurken, diğer bankaların da benzer bir adım atıp atmayacağı merak konusu oldu.

Piyasada Beklenmedik Bir İlgi Uyandı

Konut kredi faizlerinde gerçekleşen yaklaşık 2 puanlık indirimin piyasada ilgi uyandırdığını belirten Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Ziraat Bankası’nın bu adımıyla diğer bankalar arasında olumlu bir rekabet ortamı oluşabileceğini ifade etti. Özelmacıklı, konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 3’ün altına düşebileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Konut Kredisi Hesaplamaları ve Ödeme Tutarı

Özelmacıklı, Ziraat Bankası tarafından açıklanan konut kredisi faiz oranları doğrultusunda yapılan hesaplamalara değindi. 1 milyon TL konut kredisi için 120 ay vadede aylık yüzde 2.79 faiz oranıyla hesaplanan taksit tutarının 28.966 TL olduğunu belirtti. Yıllık maliyet oranının yüzde 39.77 olduğunu dile getiren Özelmacıklı, bu durumda 1 milyon TL’nin geri ödemesinin toplam tutarının 3.475.928 TL olacağını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum